TIMBERWISE

Lattia on hankinta, joka tuntuu jalkojesi alla jopa vuosikymmenien ajan. Siksi ei ole yhdentekevää, millaisen lattian hankit. Me Timberwisessa uskomme, että pitkässä juoksussa on vain yksi asia, joka pitää pintansa sukupolvelta toiselle. Laatu.

SUOMALAINEN TIMBERWISE

 

Timberwise on vuonna 1999 perustettu, Loimaalla sijaitseva perheyritys. Valmistamme lankkuparketteja ihmisille, jotka arvostavat luonnollisuutta, turvallisuutta sekä korkeatasoista, suomalaista laatutyötä. Tuotteemme syntyvät yhdistelmästä maailman parhaita raaka-aineita, suomalaista puunsepäntaitoa sekä pitkälle automatisoituja valmistusmenetelmiä. Tavoitteemme on tulla tunnetuksi maailman parhaista lankkuparketeista.

ARVOMME

 

Timberwise on meille enemmän kuin yritys. Se on elämäntyömme, jota ohjaa vahva usko yhteisiin arvoihimme: suomalaiseen puunjalostusosaamiseen, kestävään kehitykseen ja turvallisiin tuotteisiin. Arvomme ohjaavat niin tapaamme toimia, kuin materiaalivalintojamme, valmistusprosessejamme ja tuotteidemme ominaisuuksia.

SUOMALAINEN PUUNJALOSTUSOSAAMINEN

Timberwise on suomalainen yritys. Uskomme, että missään muualla maailmassa ei ole yhtä vahvaa osaamista käsitellä puuta kuin Suomessa. Olemme perustamisestamme lähtien halunneet vaalia suomalaista osaamista puunjalostuksen saralla ja sitoudumme pitämään tuotantomme Suomessa myös tulevaisuudessa.

KESTÄVÄ KEHITYS JA EETTISYYS

Käytämme tuotteissamme ainoastaan jäljitettävää, eettisesti ja ekologisesti kasvatettua puuta. Emme käytä eksoottisia tai uhanalaisia puulajeja. Säästämme luonnonvaroja kaikessa toiminnassamme ja uudelleenhyödynnämme tai kierrätämme tuotannomme sivutuotteet sekä jätteet. Suosimme hiilidioksidipäästöttömiä ja uusiutuvia energialähteitä ja tuotamme sähköä myös omilla aurinkopaneeleillamme.

TUOTETURVALLISUUS

Lattia on yksi kodin suurimmista pinnoista. Haluamme siksi olla varmoja, että tuotteemme ovat turvallisia koko perheelle. Emme käytä tuotteissamme lainkaan raaka-aineita, jotka ovat haitallisia ihmisille tai eläimille. Olemme ensimmäinen parketinvalmistaja, joka on luopunut formaldehydipitoisista liimoista kaikissa tuotteissaan. Tuotteemme ovat siis turvallisia myös lapsille ja allergikoille.

SUKUPOLVELTA TOISELLE

Timberwise syntyi rakkaudesta puuhun ja sen jalostamisesta tavalla, jossa me suomalaiset olemme yksiä maailman parhaista. Haluamme tulla tunnetuksi maailman parhaista lankkuparkeista – tuotteista, jotka kulkevat perintönä sukupolvelta toiselle.

TIMBERWISEN TARINA

“Perustin ensimmäisen yritykseni, Martek-Sapientia Oy:n, vuonna 1988. Yrityksen pääbisnes oli teollisuuden automatisointi, asiakkaina lähinnä parkettiteollisuus ja eristevillatehtaat. Lamavuosina 90-luvulla jopa yli 90 % yrityksen liikevaihdosta tuli viennistä.

2000-luvun vaihteessa  Suomeen oltiin perustamassa kuusitukkeja parketiksi jalostavaa tehdasta.  Martek oli hankkeessa mukana laitetoimittajana, mutta lopulta jäimme projektista kuitenkin pois. Meille jäi käteen valmiit laskelmat ja suunnitelmat tehtaasta. Tyhjä hallikin oli valmiina, joten pohdimme, että miksemme tekisi Loimaalle samanlaista laitosta. Näiden sattumusten kautta Timberwise sai alkunsa.

Alkuvuosina kuusta sahattiin ja jalostettiin tukista parketiksi -periaatteella ja myytiin alppimaihin. Pian Saksaan iski lama ja alppihuviloihin tarkoitetun parketin kysyntä hiipui. Samalla alkoi lehtikuusibuumi. Vuosina 2002-2005 Timberwisen tuotannosta lähes 80 % oli lehtikuusiparkettia.

Kilpailu alalla oli kovaa, mutta tiedostimme jo varhain, että toimiaksemme Suomessa meidän oli keskityttävä vain ja ainoastaan parhaaseen mahdolliseen laatuun. Samalla kun monet kilpailijoistamme luovuttivat, tai siirsivät tuotantoaan halvempiin maihin, päätimme uida vastavirtaan. Arvojemme mukaisesti panostimme tuotantomme automatisointiin ja tuotekehitykseen sekä henkilökuntamme ammattitaitoon ja hyvinvointiin. Tahtotilamme oli perinteisen puunjalostusosaamisen säilyminen Suomessa. Sen osalta mikään ei ole muuttunut.

Tänään Timberwise valmistaa laadukkainta lankkuparkettia parhaista raaka-aineista: tammesta, saarnesta ja lehtikuusesta. Kaikki puu tulee PEFC- ja FSC-sertifioiduista metsistä Euroopasta. Tuotantoprosessissa käytämme vain turvallisia ja eettisiä materiaaleja, kuten kosteudenkestävää ja formaldehydivapaata liimaa sekä keskikerroksessa kotimaista koivuvaneria. Lopputuloksena on maailman paras parketti – tuote, joka soveltuu kaikkiin olosuhteisiin, Lapin kuivuudesta Hong Kongin kosteuteen.

Olemme tehneet tätä matkaa jo kaksi vuosikymmentä, mutta matka on vasta alkanut. Tervetuloa mukaan!”

Markku Mäkitalo

Timberwisen perustaja