ville-kokkonen

Ville Kokkonen

Ville Kokkonen (s. 1975 Helsingissä) opiskeli Torontossa Ontario College of Art and Design -yliopistossa ja Taideteollisessa Korkeakoulussa Helsingissä. Vuosina 2001-2004 Kokkonen toimi tutkijana Taideteollisessa Korkeakoulussa erikoistuen tuotekonseptointiin ja tulevaisuudentutkimukseen.

“Vaikka pohjoismaisen puunkäytön historia kalusteissa ja arkkitehtuurissa onkin aina selkäytimessä, on sitä pystyttävä tarkkailemaan aina uudestaan – varsinkin teollisen tuotannon vaatimuksien pohjalta.

K2-seinäpanelien suunnittelun lähtökohtana ovat puun perusominaisuudet: vuosirenkaat, syiden suunta ja suoruus, oksaisuus, viat, värit sekä ydinsäteet. Toisto, rakenne sekä valon ja varjon leikittely puun pinnalla ovat konseptien merkittävin esteettinen funktio. Seinäpanelin skaalautuva rakenne on toistuvaa ja liitokset, seinien yhtymäkohdat, kulmat, lattianraja sekä listat nousevat esille arvokkaana huonekalumaisena yksityiskohtana.”

Vuonna 2006 Kokkonen nimitettiin Artekin tuotekehitys- ja tutkimuspäälliköksi ja 2009 hän jatkoi yrityksen muotoilujohtajana. Kokkonen on ollut mukana monissa kansainvälisissä projekteissa, kuten arkkitehti Shigeru Banin ja UPM:n kanssa yhteistyössä toteutetussa Artek Paviljongissa vuonna 2007. Vuonna 2009 yhteistyö UPM:n kanssa jatkui Artek Studion kanssa kierrätysmateriaalista valmistetun laatan tiimoilta. Japanilais-ranskalaisen muoti- ja parfyymialan yrityksen Comme des Garçons:in kanssa Kokkonen kehitti Artekille Standard-nimisen tuoksun pulloineen ja pakkauksineen. Kokkonen on lisäksi opettanut Taideteollisessa Korkeakoulussa ja luennoinut lukuisissa kansainvälisissä seminaareissa ja yliopistoissa.

Vuonna 2010 Ville Kokkonen suunnitteli Artekille WHITE-valaisinsarjan, joka koostuu neljästä valoteholtaan kirkkaasta valaisimesta. Bright White 1 – pöytävalaisin on myös sertifioitu kirkasvalohoitolaitteeksi. WHITE valaisimet lanseerattiin Milanon kansainvälisillä huonekalu- ja valaisinmessuilla 2011.