VÄRLDENS BÄSTA BRÄDPARKETTER KOMMER FRÅN FINLAND

Timberwise är världsledande inom parkettgolv. Våra parketter tillverkas i Loimaa i Finland från råmaterial av högsta kvalitet. Resultatet är en unik kombination av finsk expertis, stil och hållbarhet. Kvalitet som känns i varje steg – från generation till generation.

TIO GODA SKÄL ATT VÄLJA TIMBERWISE

DET BÄSTA TRÄET

Timberwise-parketter tillverkas av europeisk ek och ask av högsta kvalitet, samt lärkträ.
LÄS MER...

Vi använder bästa möjliga råmaterial i tillverkningen av våra parketter. Grund- och mellanlagret består av finsk plywood av gran och björk. Det ek-, ask- och österrikiska lärkträ som används i ytmaterialet kommer från Europa, mestadels från Centraleuropa. Vi har strikta kvalitetsstandarder. Därför väljer vi ut och införskaffar allt vårt råmaterial själva. Träet kommer till vår fabrik i form av obehandlade brädor, och parkettillverkningen börjar med en noggrann utsortering och kvalitetskontroll.

STÄNG

ETT ENASTÅENDE UTSEENDE

Timberwise utbud är inte bara det mest mångsidiga i världen, utan även det vackraste.
LÄS MER...

Det breda plankliknande utseendet med små avfasningar på alla sidor och ett stort urval av färger och ytor skiljer Timberwise från andra parketter. Vårt utbud av träslag innefattar både hårda och mjuka alternativ. Du har fyra olika brädbredder att välja mellan. Färgvalet är i det närmaste obegränsat, med allt från naturlig träfärg till vitt och från mediumtonat till ebenholts. Det finns med andra ord en passande parkett oavsett om din inredningsstil är minimalistisk eller klassisk, om du har ett hus eller en lägenhet, ett kontor eller en restaurang. För de som värdesätter finsk kvalitet.

STÄNG

TILLVERKAD I FINLAND

Timberwise är ett privatägt familjeföretag från Finland. Våra produkter tillverkas i Loimaa i sydvästra Finland.
LÄS MER...

Namnet till trots är Timberwise ett helfinskt företag. Tillsammans har vi har tillverkat 1-stavsparketter av kvalitet sedan 1999, och vi har ungefär 40 anställda. Som företag och arbetsgivare är vi stolta över och engagerade i finsk träbearbetningsexpertis. Därför investerar vi aktivt i att utveckla vår personals yrkesmässiga kunskaper – för nuet och framtiden.

STÄNG

REN OCH SÄKER INOMHUSLUFT

Timberwise parketter är de första i världen som tillverkas med bindemedel utan formaldehyd.
LÄS MER...

Golvet är en av hemmets största ytor. Därför är det viktigt att parketten inte ger ifrån sig skadliga kemikalier, såsom formaldehyd, ut i inomhusluften. Formaldehyd irriterar ögon och luftvägar även i små mängder. Det finns även studier som visar att det kan finnas en koppling mellan ämnet och astma och allergier. Timberwise var den första parkettillverkaren i världen som slutade helt med att använda bindemedel som innehåller formaldehyd i sina produkter. Vi är också den enda parkettillverkaren i Finland som fått Allergimärket av Finlands Astma- och allergiförbund.

STÄNG

EKOLOGISKT OCH ETISKT

Vi använder endast PEFC-certifierat trä från EU-området.
LÄS MER...

Vi på Timberwise värdesätter biologisk mångfald och följer principerna för hållbar utveckling och etiskt affärsbeteende. Vårt råmaterial kommer från europeiska PEFC- och FSC-certifierade skogar. Våra produkter följer alla EU-direktiv och de striktaste utsläpps- och bindemedelskraven i världen. Vi strävar även efter att tillvarata de avfalls- och restprodukter som uppstår under produktionen. Till exempel använder vi sågspånet från sågningsprocesserna till att värma upp våra torkugnar. En del av den elektricitet vi använder produceras av våra egna solpaneler.

STÄNG

STABIL KONSTRUKTION

Vår unika trelagerskonstruktion med björkplywood ger ett robustare, jämnare och slitstarkare golv.
LÄS MER...

Traditionella parketter har en tvålagerskonstruktion i vilken plywood av mjukt trä används under ytlagret. En sådan parkett tenderar att röra på sig och spricka vid förändringar i temperatur och luftfuktighet. Men Timberwise-parketterna har en trelagerskonstruktion: utöver yt- och mellanlagret finns det ett tredje lager, ett motviktsfaner. Det här lagret hindrar parketten från att röra sig, dvs. att den reagerar på förändringar i temperatur och luftfuktighet. Dessutom använder vi 9 mm tjock finsk marinplywood i björkträ som mellanlager. Det är fastare och stänger ute ljud och fukt på ett effektivare sätt, vilket gör Timberwise-parketter robustare och slitstarkare.

STÄNG

1. DEN HÅLLER OCH HÅLLER

Timberwise-parketternas limmade fogar är utformade för att stå sig i de mest extrema förhållanden.
LÄS MER...

Eftersom trä är ett levande material ändras dess volym i takt med förändringar i luftfuktighet och temperatur. Därför måste parkettens limmade fogar kunna tåla de mest varierande förhållandena. Timberwise-parketternas limmade fogar testas regelbundet utifrån JAS2-standarden, vilken är branschens mest krävande test. Under testet sänks provexemplaren ned i kokande vatten i flera timmar. Testet har visat att Timberwise-produkternas limmade fogar håller och att ytorna inte delaminerar. Därför passar våra produkter perfekt i länder där temperaturen och luftfuktigheten varierar efter årstiderna.

STÄNG

EN PARKETT BEDÖMS UTIFRÅN SIN YTA

De varierade färg- och ytbehandlingarna ger Timberwise-parketterna sin karaktär och hållbarhet.
LÄS MER...

Timberwise är en pionjär inom yt- och färgbehandlingar. Vi använder inte naturligt mörka träslag eftersom de är utrotningshotade, men vi erbjuder fortfarande våra kunder mörktonat golv genom att tona ek, ask och lärkträ på ett etiskt och ekologiskt sätt. Träslagens naturliga egenskaper kan även förstärkas med olika ytbehandlingar. Timberwise-parketterna levereras sandade och borstade och behandlade med UV-härdade vaxoljor, lacker eller naturoljor.

STÄNG

LÄTT ATT MONTERA

Timberwise-parketten är den parkett på marknaden som går enklast och snabbast att montera.
LÄS MER...

Timberwise-parketterna finns i två alternativ: med en WiseLoc-låsspont och -not samt en traditionell limmad spont och not. Ett golv med WiseLoc-låsspont och -not sparar både tid och monteringskostnader eftersom du kan montera det helt själv. Ändsponten och -noten trycks ned och låses automatiskt på plats med en fjäder, utan att brädorna böjs. Det är rekommenderat att använda den traditionella sponten och noten i utrymmen såsom semesterhus, där luftfuktigheten ligger på 65–70 % eller där slutbehandlingen utförs på plats.

STÄNG

LÄMPLIG FÖR GOLVVÄRME

Våra parketter kan utan fara monteras på ett golvvärmesystem.
LÄS MER...

Det är bekvämt och skönt när ett trägolv monteras ovanpå ett golvvärmesystem. Timberwise ek- och askparketter passar bra tillsammans med golvvärme. Även lärkträparketten kan monteras på golvvärme på vissa platser, om omgivningens förhållanden noga tas med i beräkningen. Våra parketter är bäst lämpade för platser där rumstemperaturen och luftfuktigheten är jämna (18–24 °C/30–65 %) och temperaturen inte varierar mer än 2 °C. Golvvärmen ska fördelas jämnt över hela golvet. Följ våra monteringsanvisningar för bästa resultat.

STÄNG