EKOLOGISUUS JA SERTIFIKAATIT

Puhtaan sisäilman puolesta

 

Formaldehydi on yksi sisäilman laatua heikentävistä kemikaaleista. Formaldehydin pääasiallinen lähde on ollut lastulevy, mutta myös laminaateista, parketeista ja paneeleista saattaa haihtua formaldehydiä, mikäli näiden liimaukseen on käytetty formaldehydipitoista liimaa. Formaldehydi saattaa ärsyttää silmiä ja ylempiä hengitysteitä pieninä pitoisuuksinakin ja sen on epäilty olevan yhteydessä astmaoireisiin. Nämä seikat ovat huomionarvoisia etenkin lapsiperheissä, joissa pienet lapset ryömivät ja leikkivät lattialla.

Lattia on yksi suurimmista kodin pinnoista, ja siksi Timberwise onkin asettanut tuoteturvallisuuden yhdeksi tärkeimmistä laatukriteereistään. Olemme ensimmäisenä parkettitehtaana maailmassa ottaneet täysin formaldehydivapaan liiman käyttöön kaikissa tuotteissamme.

Turvalliset ja emissiovapaat tuotteet lisäävät asumismukavuutta, takaavat paremman hengitysilman kotiisi ja pienentävät allergia- ja astmariskiä. Timberwise on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa puulattiavalmistaja jonka tuotteille on myönnetty Suomen Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnus.

                

Ekologia syntyy käytännön teoista

 

Timberwise-parketti on hyvä ja turvallinen valinta niin kotisi kuin ympäristönkin kannalta. Tuotteemme täyttävät kaikki EU-direktiivien vaatimukset (CE-merkkiDoP Suorituskykyilmoitus), ja ne on luokiteltu rakennusmateriaalien parhaisiin päästö- ja liimasaumaluokkiin; JAS F**** ja JAS2. Tuotteillemme on myönnetty myös Suomen korkein päästöluokitus, M1-luokitus. Meille on myönnetty myös oikeus käyttää Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnusta merkkinä suomalaisesta työstä. Kotimaisten muotoilijoiden käsialaa oleville designparketeille sekä Twise-tuotteille on myönnetty Design from Finland-merkki, joka viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.

Tuotteidemme turvallisuudessa mitään ei ole jätetty sattuman varaan. Käytämme ensimmäisenä tehtaana maailmassa täysin formaldehydivapaata liimaa kaikissa tuotteissamme.

Puhtaan hengitysilman lisäksi kannamme huolta myös luonnosta. Käyttämämme puutavara tulee pääosin PEFC-sertifioiduista metsistä, joissa puuta korjataan vähemmän kuin sitä kasvaa. Varmistaaksemme kestävän kehityksen emme käytä eksoottisia puulajeja.

Noudatamme tehtaallamme ympäristöystävällistä ajattelumaailmaa. Emme esimerkiksi käytä lainkaan uhanalaisia puulajeja, vaan olemme erikoistuneet värikäsittelyihin, joiden ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme eksoottisiakin sävyjä sertifioiduista raaka-aineista. Kierrätämme myös tuotannossa syntyvät jätteet ja sivutuotteet. Esimerkiksi tuotantoprosessissa sivutuotteena syntyvän sahanpurun käytämme kuivaamojemme lämmittämiseen.

PEFC            Real Wood           nwfa