NORDIC

Muotoile parketille uusi elämä!

Mitä voisi tehdä lattian asennuksesta yli jäävälle parketille? Siihen Timberwise etsii uusia tuoteideoita NexTwise-muotoilukilpailulla.

Parketteja kannattaa tilata riittävästi, jottei asentaminen keskeydy, kun tavara loppuu yllättäen kesken. Kun lattia on paikallaan, saattaa parkettilautoja jäädä hieman yli. Mitä niille sitten pitäisi tehdä? Säilyttää vuosikausia varastossa vai viskata pois? Timberwisella uskotaan, että jokainen yli jäänyt laatuparketin pala on käyttämisen arvoinen. Yrityksessä on parin viime vuoden ajan kehitelty uusia tapoja, joilla hyödynnetään parkettiasennuksesta sekä sen tuotannosta yli jäävää materiaalia.

Vuonna 2017 muotoilija Harri Koskinen ja Ville Kokkonen ideoivat ensimmäiset Twise-tuotteet. Heidän käsissään Timberwisen parkettipalat muuntuivat design-tuoleiksi, tyylikkäiksi penkeiksi ja jakkaroiksi. Parketti löysi tiensä myös seinäpinnoille.

– Kaikki Timberwiselta parketteja tilanneet voivat syksystä 2019 lähtien lähettää asennuksesta yli jääneet parketit meille takaisin tehtaalle ja ostaa niistä valmistetun Twise-tuotteen kotiinsa. Paluupostissa asiakkaalle lähtee ekologinen design-tuote, joka sopii täydellisesti yhteen kodin lattioiden kanssa. Kaikki parketti tulee silloin hyödynnettyä maksimaalisesti. Tulevasta Twise-tuotteiden verkkokaupasta voi ostaa tuotteita nekin, joilla ei ole omaa ylijäämäparkettia, kertoo Timberwisen brändijohtaja Laura Lankinen.

Nyt Twise-tuoteperhe on laajenemassa. Uusia ideoita tuotesarjaan haetaan maaliskuussa starttaavalla avoimella NexTwise-muotoilukilpailulla.

Luovuudelle on jätetty tilaa, sillä ehdotus voi olla joko pienesine, huonekalu tai jollain tavalla lattiaan kosketuksissa oleva kodin käyttötavara. Pääasia on, että design-ideassa on juuri sopiva yhdistelmä käytännöllisyyttä, kauneutta ja kekseliäisyyttä.

– Nyt odotamme, mitä kaikkea luovat voimat keksivätkään! Toivottavasti näemme tuotteita, joissa kohtaa skandinaavinen muotoilu, laatu ja rohkea out of the box –ajattelu. Uskon, että saamme hyvin monenlaisia ehdotuksia, sillä Timberwisen parketit, jotka ovat sisältä kovaa, kestävää kotimaista koivuvaneria, sopivat yhtä hyvin pienesineiden kuin suurempien huonekalujen ja pintojen raaka-aineeksi. Mahdollisuuksia on paljon! sanoo Laura Lankinen.

Kilpailuaikaa NexTwise-muotoilukilpailussa on toukokuun loppuun saakka, jonka jälkeen ehdotuksia puntaroi nelihenkinen tuomaristo, jonka jäseniä ovat muotoilija Tapio Anttila, stylisti Susanna Vento ja Timberwiselta brändijohtaja Laura Lankinen ja hallituksen jäsen Jaakko Mäkitalo.

Yleisö pääsee tutustumaan kilpailun parhaimpiin ideoihin syyskuussa järjestettävillä Habitare-messuilla, jossa proto-kappaleet esitellään Timberwisen osastolla. Habitare-messuilla julkistetaan tuomaristoon kuuluvan Tapio Anttilan suunnittelema oma Twise-tuote.

– Kun tuotteissa käytetään jo olemassa olevaa materiaalia, vaatii se erilaista lähestymistapaa muotoiluun. Se on osin haastavaa, mutta ennen kaikkea se on kiinnostavaa. Suomessa ei ole aiemmin harrastettu tämän tyyppisiä valmistusta. Tämä onkin mielenkiintoinen ja ekologinen avaus Timberwiselta, sanoo Tapio Anttila.

Kilpailusivusto: https://old.timberwise.fi/nextwise/

 

LISÄTIETOJA: Laura Lankinen, laura.lankinen@timberwise.fi, 0505169221

 

 

Teksti: Cozy Publishing

Kuva: Mikko Ryhänen

 

Suositeltu
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Jaa
Kategorioissa